dinsdag 16 oktober 2012

Traktatie

Het is geen kastje, geen mandje, geen doosje en ook geen lade. Dus eigenlijk hoort het hier niet. Maar ik vind het leuk om te laten zien, dus....

Afgelopen week was Zoon jarig. 7 jaar alweer (waar blijft de tijd). En zoals gebruikelijk mag moet er dan getrakteerd worden. En daar moet je vooral niet te licht over denken. Vorig jaar waren het cakepops vermomd als pokemonballen, dit jaar pakken we weer uit: Mario Bros-cupcakes. Het voorbeeld had ik gevonden op Pinterest (wat een geweldige uitvinding is dat, maar daar gaat het nu even niet over ;-).

Dus de avond voor zijn verjaardag ging ik aan de slag. Ik dacht het mezelf makkelijk te maken door kant en klare cupcakes te kopen, maar voor 25 van die cupcakes moest ik uiteindelijk bij drie winkels zijn. Een enorme tijdsbesparing had dat dus niet opgeleverd.
Anyway, de Mario Bros cupcakes. Er stonden 12 of 16 voorbeelden op Pinterest. Dat vond ik toch wat gortig, dus Zoon had er een stuk of 6, 7 aangegeven die hij graag wilde. "De goede en de helpers, mama".

Op Internet had ik uitgezocht dat ik de fondant kon uitrollen met poedersuiker. Glaasje met de goede afmetingen gezocht in de kast en zo begon ik.

Overal zit een blauwe ondergrond onder, dus dat was makkelijk.

En dan begint het puzzelen, want ik wou elke kleur maar één keer bewerken. Welke moet dan eerst, wat zit er onderop etc.

Ha, het lijkt Bob de Bouwer wel...

Sommige modellen waren aanmerkelijk makkelijker dan andere.

Het eindproduct. Toen nog even alles inpakken in een cellofaantje en mama was klaar. Na ruim 3 uur!

Maar het was een enorm succes in de klas! En dat is toch ook wat waard.

2 opmerkingen:

  1. Ooo wat leuk gedaan zeg en kost wel wat tijd je maar dan heb je ook wat hé. Mooi hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar het ziet er dan ook super uit! En weten die kinderen veel...het is vaak alleen je eigen idee, dat het niet goed genoeg is.

    Lieve groet, Inge

    BeantwoordenVerwijderen