zondag 30 september 2012

Klus 165, Badkamertegels

De aankoop van ons stoommachientje heeft tot vragen geleid. Hoe het ding bevalt (prima) en wat het zou doen in de badkamer. MamaWerkt deed onderzoek voor jullie.

In de badkamer hebben wij marmeren tegels. Niet van die hele gladde grijze, maar beige en bruine en hier en daar wat zwart. En natuurlijk maken we die regelmatig schoon. Met een sopje.Links de vloertegel zoals die was voor ik met de stomer in de weer ging. Rechts zoals hij nu is.En datzelfde geldt voor deze vloertegels. Links is voor, rechts is na.

Even voor de duidelijkheid. Er gaat een hoop werk in zitten om het allemaal weer schoon te krijgen, vooral die kleine scheurtjes in de tegels, waar toch wel allemaal vuil in is gaan zitten in de loop der tijd. Ik ben dus nog wel even bezig voor ik de hele badkamer weer spic en span heb, maar ik ga het gewoon doen, elke dag een beetje.
Dus: testresultaat: ik ben erg tevreden met onze nieuwe aankoop!

6 opmerkingen:

 1. ..dat wordt dan voorlopig niet "elke dag een kastje/mandje/doosje", maar "elke dag een tegeltje"..?! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor dit soort tegels is zo'n stoomreiniger ideaal, dat krijg je met je dweil/mop of ander ding niet voor elkaar, tenzij je met de tandenborstel aan de gang gaat, hahaha en dat duurt hélemaal lang :)

  Maar als je eenmaal alle tegels hebt gehad is het toch een kwestie van bijhouden... toch??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een stoomreiniger en probeer 2x per jaar alles schoon te maken. 1x per jaar zeker. Ook al poets je wekelijks, je ziet het verschil als je het met de stoomreiniger gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg fijn, deze tips. Reuze bedankt - alleen kom ik er nu helaas niet meer onderuit zelf met de badkamer- en de toilettegels aan de slag te gaan... Het dient een hoger doel, laten we maar zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Flinke klus inderdaad, ik ben er bekend mee! Gelukkig valt het met zo'n stoomreiniger gelukkig nog wel (redelijk) mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tip! Helaas is de viezigheid er helemaal ingetrokken bij mijn tegels. vorige week besloten de tegels te gaan vervangen. Bij Swissdeck-Webshop mijn tegels besteld en binnenkort een frisse badkamer!

  BeantwoordenVerwijderen