donderdag 27 september 2012

Klus 163, Opleuken

De broek van Dochter heeft een gat in de knie:

Maar verder is er niks mis met de broek en om nou een broek weg te gooien voor een gat in de knie....

Een week of wat geleden bezocht ik een hobbybeurs. Gewoon, lekker in mijn eentje, want dan kan ik voorbij lopen aan wat ik niet leuk vind en lekker lang treuzelen bij wat ik wel leuk vind. En ik kan ook meedoen aan workshops. Ik deed ook een workshop haken. Vroeger heb ik heel wat gehaakt: een truitje voor mezelf, kastrandjes voor mijn oma, onderzetter voor onder de glazen en ook gordijntjes voor in mijn kamer thuis. Maar ik wist het toch niet allemaal helemaal precies meer hoe het ging. En dan is zo'n workshop een uitvinding (met dank aan José die me de fijne kneepjes nog eens uitlegde).

En daarna ben ik gaan experimenteren. Lang leve Pinterest en Youtube (voor de instructiefilmpjes). En ik maakte een applicatie voor de broek van Dochter.

Zo kan de broek nog wel weer even mee!

7 opmerkingen:

 1. Wat een schatje! Hier ook het liefst alleen over een beurs struinen, lekker kijken waar je zelf wilt.

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier heb ik twee van die gasten die bij voortduring broeken kapot vallen maar als ze 11 en 12 zijn dan wordt het toch wel moeilijker om het 'leuk' op te lappen want die vinden anders dat ze 'voor gek' lopen ..... Hartstikke leuk uiltje, ik wil wedden dat het nu haar lievelingsbroek wordt ......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk uiltje.
  Voor mij geldt hetzelfde : vroeger veel gehaakt, maar zou het nu niet 1-2-3 meer kunnen. Dan is een workshop een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee. Nog leuker misschien: Nog een uiltje (groter of kleiner wat lager op de broekspijp. Of op de kontzak.
  Danlijkt het net of het gewoon bij de broek hoort.
  "Vroeger" deed ik dit soort opleukers op de knieen van de jongensbroeken.

  Groet, Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. superleuk!! was je dochter er blij mee? vast! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk om een hobbybeurs te bezoeken en workshops te doen, maar ook gelijk in de praktijk brengen en zo'n leuke applicatie te maken voor op een lelijk gat is hélemaal super!

  Ook leuk voor op spijkerjasjes of op een stoere stoffen tas :) Ik krijg er gelijk inspiratie van, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen