woensdag 26 september 2012

Klus 162, de afzuigkap

Ken je die dagen? Dat je zelf weg moet en je Man de kinderen uit school haalt? En dat je dan thuiskomt en Manlief is begonnen aan een schoonmaakklus waar je zelf best tegenaan zat te hikken?

Op tafel ligt de glazen plaat die onder de afzuigkap hangt. Losgeschroefd. Kijk, dat zou voor mij een brug te ver zijn.

En ik weet niet of je het kunt zien, maar het was/is best wel heeeeel erg nodig. Het rooster zit met een magnetische sluiting vast en die krijg ik al een hele tijd niet meer los...

Gewoon schoonmaakspul helpt niet meer, dus we hebben een aanvulling van het schoonmaakmateriaal. Aan de linkerkant staat 'ie: de stoomreiniger. Omdat we al een tijd geen werkster meer hebben en ik het geld wat we aan haar betaalden wel elke week netjes overmaak naar de be-spaarrekening, hadden we inmiddels een aardig potje opgebouwd om dit uit te kunnen betalen.

Ziet er al een heel stuk beter uit. Maar aan het terughangen van de glazen plaat waag ik mij niet in mijn uppie, daarvoor wacht ik wel even tot Manlief weer thuis is.

4 opmerkingen:

 1. Wat een goede actie! En wat fijn dat je man het overnam. Hoe doet de stoomreiniger het? Ben ik wel benieuwd naar, vooral voor de badkamer lijkt het me een uitkomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed! En leuk dat je man meedoet. (De mijne sleept alleen maar meer spullen in huis...). Ik wil ook wel graag meer horen over die stoomreiniger. Als dat wat is, dan haal ik die van ons uit de schuur en probeer 'm uit. (Het gaat hier om een door-echtgenoot-in-huis-gesleept ding, snap je...).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zeg dat manlief lekker mee doet. Het ziet er zeker weer goed uit. Ik heb vandaag mijn magnetron weer een glimbeurtje gegeven :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je man mee helpt met zo'n tegen-aan-hik-klus!! Fijn hoor zo'n stoomreiniger (tenminste lijkt mij, want ik heb niet zo'n goed idee wat je er allemaal mee kan, maar zou het wel héél graag willen weten, want handige hulpje zijn altijd welkom!!) :)

  BeantwoordenVerwijderen