dinsdag 4 september 2012

Klus 155, de badkamer

Natuurlijk is dit niet de eerste keer dat ik in de badkamer bezig ben. Vooral in deze blog (klikerdeklik) werd het allemaal pijnlijk duidelijk. En ik had me nog wel zo ontzettend voorgenomen om eerst alle proefjes op te maken...

Anyway, sinds ik baanloos word ben ik ook werksterloos. En dat betekent dat ik dat natuurlijk nu zelf moet doen. Met hulp van Man, laat ik dat vooral niet vergeten (ik ben een boffert!). Flylady heeft natuurlijk ook hier een leuke oplossing voor: swish and swipe. Ofwel: gewoon als je er toch bent er even een doekje doorhalen. En dat probeer ik ook te doen. Echt. Maar er staat gewoon teveel ... eh ... spul.

 Op mijn plankje bij de wastafel.

En het kastje onder de wastafel wordt ook nog niet bepaald leger...

Ik heb er niet alleen een doekje (met sop!) overheen gehaald, ik heb ook een aantal normale verpakkingen verruild voor proefverpakkingen. Dat zou toch moeten helpen in het opmaken daarvan.

En, ik heb me er van overtuigd dat ik - ondanks alle goedbedoelde reclames van allerlei drogisten en supermarkten - nu voorlopig echt wel even voldoende gehamsterd heb.

Eerst opmaken, dan weer nieuwe kopen!

3 opmerkingen:

  1. Ik heb veel baat bij het volgende: heb een deel van de spulletjes voor dagelijks gebruik in 2 vierkante wit plastic mandjes gedaan. Ze zijn zo "klein" dat ze op t planchet passen. Een is voor de tandenborstelbeker, tandpasta en de beide tandenborstels. In de andere de haarspullen, schuim en gel etc. Dat lijkt al wat minder vol. De deo en dagcreme staan wel "gewoon los". Wie weet kun je dit ook toepassen in je kastje, met n paar bakjes lijkt het vast al anders! Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben op de wastafel ook 1 bak voor de tandenborstels, tandpasta en een bekertje. verder op de wastafel alleen een zeeppompje met handzeep. De planchetjes erboven herbergen alleen de lenzenspullen en aftershave van manlief (en ik moet me altijd weerhouden mijn spullen er niet gewoon bij te kieperen moet ik toegeven) en dan hebben wij in de kast 1 open vak voor de overige dingen die op dat moment in gebruik zijn. Voorraad heb ik een etage lager in de garage opgeborgen zodat de neiging ook niet zo groot is om naar een grote fles te grijpen terwijl er nog monstertjes zijn. Ik moet zeggen dat de voorraad monstertjes op deze manier best flink is geslonken. Ik geef de kids als ze ergens een nachtje logeren ook vaak een monstertje mee, hoeven ze geen hele fles mee en het ruimt lekker op :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben niet eens een plank boven de wasbak... Met het gevolg dat het randje van de wasbak zelf vol ligt met kindertandenborstels en lenzenspullen. Ik ben ook best zo, dat ik tussendoor even de wasbak schoonmaak - maar dat gaat niet "eventjes" als je er eerst 35 rare dingen vanaf moet halen.

    BeantwoordenVerwijderen