donderdag 16 februari 2012

Dag 50, bureau werkkamer

Deel 5 van ons interne verhuisplan is om mijn werkkamer van de zolder naar de 1e etage te verhuizen, naar de vorige kamer van Dochter. Kleine kanttekening daarbij is dat die kamer echt een behoorlijk stuk kleiner is dan mijn huidige werkkamer. Dus er moet geschoond worden. Er moeten dingen weg.

En vandaag was het blad van het bureau aan de beurt. Man heeft gezegd mij morgen te willen helpen met het verhuizen van het bureau naar een etage lager. Vervolgens rijdt hij (voor mij!) naar IKEA om nieuwe kasten te halen en wil hij ook nog helpen om die kasten in de nieuwe kamer te knutselen. Dan weet ik precies hoeveel ruimte ik heb en meer kan en mag er gewoon niet in. Klinkt logisch toch?

Maar, vandaag dus het bureaublad, dat er zo uitzag:

 Dat kun je zo natuurlijk niet verhuizen: het bureau moet uit elkaar kunnen.

De kralen die links stonden zitten nu (tijdelijk) in een verhuisdoos, de rommeltjes zijn opgeruimd, de papieren bijna allemaal uitgezocht. En nu is zelfs mijn bureaulamp te zien. En dus begint verhuizen een reële optie te worden.

Maar in de kamer van Dochter stond nog een commode. Precies op de plek waar mijn bureau moet komen te staan. En daarom kwam vandaag de ophaaldienst van de Kringloopwinkel om dit allemaal op te lossen.

 
Een doos vol boeken, een rekje voor de badkamer dat wij toch niet gaan ophangen, een prikbord dat heel lang geleden in de kamer van Zoon hing, speelgoed waar de kinderen niet meer mee spelen, dubbele dingen uit de keuken en ook nog een zak met kleding. Maar onder alles (en ongelooflijk in de weg) staat de commode.

Ding dong, de ophaaldienst. En vijf minuten later

3 opmerkingen:

 1. Hey, jij ook met het bureau bezig! Lekker is dat, als je ineens ruimte op de tafel hebt, he?

  En de tweede foto van de hal ademt een en al ruimte en opluchting ☺☺ Net zo'n beetje wat ik net heb bereikt met mijn ladekastenverplaatsing ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè, als er dan in 1 keer zo'n hele berg spullen echt het huis uitgaan, dat ruimt pas echt op! Ik ben benieuwd hoe je nieuwe werkkamer er straks uitziet als hij af is

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé, ook met je bureau bezig, ik kwam net voorbij een berichtje die ook druk met een bureau bezig was.

  Het is lekker leeg geworden, je bureau en je gang. Fijn! Op naar de volgende stap.

  BeantwoordenVerwijderen