zaterdag 5 mei 2012

Dag 113, ongenode gasten

Groeizaam weer, noemde mijn oma dit. Alles schiet uit de grond en het groeit als een dolle. Je ziet de tuin met de dag groener worden.

Zo ook de Japanse esdoorn.

 Ik zie nu ook dat hij hoognodig gesnoeid moet worden. Zoals je ziet staat hij half onder de pergola met de druif, dus hij mag niet te groot worden, een beetje een bonsai-esdoorn dus.

Maar de tegel onder de esdoorn verraadt de aanwezigheid van ongenode gasten in de esdoorn. En die gasten verstoppen zich graag

De foto is niet heel scherp, maar als je goed kijkt zie je ze zitten: bladluizen! En niet eentje. Of een paar. Nee, takken vol. Tijd voor actie.

Vroeger deed ik dat met een plantenspuit, maar daar kreeg ik een lamme arm van, dus sinds een paar jaar heb ik deze. Speciaal voor alle ongenode gasten bestrijding. Want straks krijgen we de meeldauw nog op de rozen en de witte vlieg op de beuk.

Vandaag dus deze: tegen de luis.
En nu maar hopen dat het ook alle ongenode gasten aanpakt.

4 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat het lukt... ook wij hebben last van ongenode gasten in de tuin. Wel andere. Daarover schrijf ik morgen iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Manlief heeft ook zo`n supersonisch apparaat, maar dat gebruikt hij voor de groene aanslag op de tegels.
  Hier nog geen ongenode gasten gezien gelukkig, de eerste radijzen kunnen zelfs al geoogst worden! Het enige ongedierte waar ik tot nu toe last van heb gehad zijn slakken. Maar die verwijder ik handmatig (ook een stuk beter te doen dan bladluizen handmatig verwijderen gok ik).
  Hoe ga je dit nu verder doen? Eerst spuiten en dan snoeien? Of maakt dat niet uit qua volgorde? (ik tuinier nog niet zo lang, heb ook nog niet zo lang een eigen tuin, dat heeft er misschien mee te maken :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje jij ook al, schrok me van de week ook al helemaal het hoedje met het inspecteren van een aantal planten....

  Laat even weten of dat spul goed werkt... Want als het werkt rijd ik ook gelijk even langs de B.oerenbond ervoor.
  Succes met de bestrijding in elk geval

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oei ja dat is een rit klusje hoor bladluis... ik hoop dat het lukt succes

  BeantwoordenVerwijderen