zondag 6 mei 2012

Klus 114, de aardappel/uien/chipsla

Ik heb besloten dat ik niet meer met "dagen" ga werken, maar met "klussen". En ik heb nog steeds het voornemen om elke dag een klus te doen, maar soms haal ik dat gewoon niet (er moet ook nog gewerkt worden en ik heb ook nog zoiets als een sociaal leven). En dan vind ik dat ik best twee klussen de dag erna of de dag ervoor kan doen, maar twee dagen doen is natuurlijk een beetje vreemd. En aangezien het mijn project is en ik zelf de regels mag bepalen, doe ik dus voortaan een "klus".

En de klus van vandaag is in de keuken. In de la waar wij de aardappels, de uien, de knoflook en ook de chips bewaren.

Tja, wat zal ik zeggen? Het zit er allemaal in en dat is het dan ook meteen wel.

Alles is eruit en toch ook niet. Tijd voor de stofzuiger.En voor een sopje.

Zo, dat is een heel stuk beter.

Dan kan alles er weer in. Want de omloopsnelheid is redelijk groot in deze la (en de uitgelopen aardappels die bijna in bloei stonden had ik van de week al weggegooid). Wel ga ik nog eens even heel goed nadenken of ik niet nog ergens een bakje heb voor de uien en de knoflook, want al die schilletjes veroorzaken toch wel een hoop rotzooi.

Maar voor nu ziet het er toch weer wat beter uit.

6 opmerkingen:

 1. Bij mij wonen de uien in een klein emmertje want idd, helemaal niet handig die schilletjes. En als er dan eentje bijzit die niet helemaal lekker is.. Niet fijn! De knoflook woont bij mij in de koelkast, ik heb het idee dat hij dan langer goed blijft. Fijn dat je een nieuwe manier van opruimen hebt gevonden, prima toch als dat beter voor je werkt? Idd, het is jouw project.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij eten geen uien ;) dus en ook niet van die grote lades :P
  ik doe in het weekend ook geen kastje dus ik houd het bij gewoon doordeweekse dagen :) maar als die beter werkt voor jouw :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Of jij gelijk hebt. Het zijn jouw klussen en je moet inderdaad iets zoeken wat het beste bij je past. Anders houd je het ook niet vol.
  Tip voor de uien en knoflook: Zelf heb ik daar ooit hele mooie stenen potjes voor gekocht bij de blokker. Staat ook nog erg leuk in je keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar het uien/aardappel probleem. (Knoflook ligt hier in het kruidenkastje).
  Ik heb inmiddels zo`n ouderwetse curver schillenbak. Die staat in de schuur, want in huis loopt het teveel uit in de winter (ivm de verwarming die langs de plek van de bak loopt).
  Dat werkt wel, als alles op is maak ik hem automatisch schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat grappig. Ik ben ook met bloggen begonnen (aangestoken door Mirjam) en door dat ik jou blogs ook al aan het lezen was (ik doe ff een in haal slag van de afgelopen maanden ;) wil graag wel alles gelezen hebben :D), was ik zelf ook al op het idee gekomen om er Klus van te maken. Het zijn immers allemaal klusjes en ik weet niet of ik dagelijks die klussen kan doen dus doe ik het zo ;) Leuk te lezen dat jij het nu ook veranderd hebt. Mijn blog heet Klus in huis ;) Als je het leuk vind kun je hem lezen ik ben net begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooo ja wat betreft de uien en knoflook. Ik heb ze ook (gezellig samen) in een bak zitten. Eens in de zoveel tijd gooi ik ff die bak leeg en dan kijkt het weer wat :D

  BeantwoordenVerwijderen