dinsdag 15 mei 2012

Klus 122, automat

Gek woord eigenlijk, de computer stelt voor dat ik er automaat van maak. Nu is het wel een automaat, maar dit gaat toch echt over een automat.
Ik zal het even uitleggen. Mijn auto is een automaat. Heerlijk, want mijn linkerknie is versleten en nu hoef ik lekker niet meer de koppeling in te trappen om te schakelen. Vroeger vond ik het altijd een oudemensenoplossing. Misschien hoor ik zo langzamerhand ook wel bij de groep....
Maar, in die auto liggen automatten. En op één van die automatten was laatst een ongelukje gebeurd. Ik ging mee met de klas van Dochter naar de kinderboerderij en had de twijfelachtige eer dat ik de koffie voor de juffen en de papa's en de mama's mocht meenemen. Een boodschappentas vol met vijf grote kannen. En die zette ik bij de passagiersstoel op de grond.
Bij de eerste bocht ging het al mis. De tas lazerde viel om. Geen probleem op zich, ware het niet dat ik koffie rook. En dat is niet goed, want dat betekent lekkage. Koffielekkage op mijn automat.

Vandaag was 'ie aan de beurt. Het was natuurlijk al even geleden gebeurd, maar telkens als ik in de auto zat was dat om kinderen naar school te brengen en daarna door naar mijn werk of onderweg naar huis met één of meer kinderen in de auto. En dan word je toch afgeleid zullen we maar zeggen.

Afijn, hij ging vandaag mee uit de auto..

Op het bankje in de voortuin. Je ziet de vlekken al.

In close-up. Het was best een hoop koffie zo te zien, die uit die kan was gelekt,

Op het aanrecht,

een sopje in de gootsteen,

en boenen maar.

Uiteindelijk is het sop vies

en de automat weer schoon.

Aanlooptijd voor het klusje: drie weken. Feitelijke tijd om het op te lossen: 10 minuten.

5 opmerkingen:

 1. Die aanlooptijd ben je zo weer vergeten als je in je auto stapt en zo'n mooie schone mat ziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goh ik heb er hier ook nog 4 :) die wel een sopbeurt mogen gebruiken.......

  was t een gewoon sopje of met wasmiddel ofzo. Kan ik hubs eens aansporen, auto is zijn ding namelijk ik hoef die alleen maar vies te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, wat leuk: de automat van de automaat. En ja... hoe vaak heb je dat niet, dat je ergens een eeuwigheid tegenaanhikt, en uiteindelijk was het een centje van een fluit. (of was dat andersom?)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooo zo herkenbaar dat klusje komt nog wel.... en dat zeg je dan al weken terwijl het eigenlijk niet veel tijd kost als je het gewoon meteen zou doen. Van dat soort klusjes kan ik er hier ook wel een paar opnoemen. Dus ik heb er maar een lijst van gemaakt zodat ik het ook echt ga aanpakken ;)

  BeantwoordenVerwijderen