donderdag 31 mei 2012

Klus 130, ID-bewijs

Mijn paspoort is verlopen en dus moet ik iets nieuws voor de vakanties beginnen. Voor de kinderen had ik dat eind vorig jaar al geregeld.
Dus mag ik weer naar het gemeentehuis om een ID bewijs aan te vragen. Weer, ja, want bij mijn vorige bezoek wist de ambtenaar mij fijntjes te melden dat ik ook nog ergens een identiteitsbewijs moest hebben. Verlopen, ja dat wel, maar ik moest 'm toch meenemen. En ik kan 'm nergens, maar dan ook nergens vinden. Sterker nog, het zou me niet verbazen als ik 'm gewoon zou hebben weggegooid bij een van mijn opruimacties. In het kader van "verlopen, weg ermee". Een ietsje te enthousiast dus.

Dus kon ik eerst naar de politie om aangifte te doen van vermissing. Met het proces verbaal én het oude paspoort en de pasfoto's mocht ik mij weer melden. Kon ik nog bijna 10 euro vermissingskosten betalen ook. Mijn iets te enthousiaste opruimactie had dus best verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Maar volgende week kan ik mijn nieuwe ID ophalen!

3 opmerkingen:

  1. Dat hoorde ik toevallig vanmiddag hier ook op het gemeentehuis (ikzelf had gelukkig alleen een paspoort), de dame voor mij moest een nieuwe ID-kaart, en er werd haar ook verteld dat zij naast haar oude ID-kaart ook nog een paspoort had (ze wist eigenlijk niet eens, dat ze die had), nou ga dan maar eens aan het zoeken...ik weet het, het is beveiliging, maar soms...wordt je een beetje moe van al die regeltjes hier in ons landje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gedoe! Ik ben ook nooit blij als ik naar het gemeentehuis moet, want er is altijd wel iets wat je dan niet bij je hebt. Fijn dat het je toch gelukt is allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen