woensdag 23 mei 2012

Klus 126, zonnebrand

Eindelijk is het zonnig. Ein-de-lijk.
Maar dat betekent natuurlijk ook dat er gesmeerd moet worden. Dus wordt het tijd om de voorraad zonnebrand eens aan een nadere blik te onderwerpen.

Zonnebrand bewaren wij bij elkaar. So far so good. Maar of dat nou echt het best tot z'n recht komt waar het nu staat stond?

In een plastic zak tussen het badkamermeubel en het afvalbakje. Hmmm

Inderdaad, de zonnebrand. Flessen, tubes, van alles en nog wat.

Eerst maar eens alles eruit en sorteren. Dat geeft al meteen veel meer richting.

Dit is helemaal geen zonnebrand. Ik begin te vermoeden dat we vorig jaar na terugkeer van vakantie gewoon deze tas onuitgepakt in de badkamer hebben gezet.
De Biotex kan bij de wasmiddelen en doucheschuim kunnen we beter in gebruik nemen.

Vorig jaar kocht ik natuurlijk ook nieuw spul en toen was ik gelukkig wel zo slim om even met een tekstmarker er op te zetten dat de rest al van voor 2011 dateerde. Dus dat kan ik nu allemaal klakkeloos weggooien. Dan blijft over wat je hierboven ziet. Verschillende factoren voor verschillende stadia van bruin worden. Die kleine flesjes zijn voor de kinderen. Die krijgen ze mee in hun tas, dan kan er altijd gesmeerd worden.

Van alle aftersun blijft dit over.

En de rest kan allemaal de kliko in. Toch wel weer handig dan dat het in een plastic zak zat.

En het hoekje in de badkamer ziet er zo toch wel beter uit vind ik.

4 opmerkingen:

  1. Wow, dat was veel! En dat spul vergaat toch zo snel. Maar ja, smeren is wel erg belangrijk. Ik vind het altijd zo lastig, ik weet dat het na een xxx periode niet meer goed is. Maar hoe weet ik dat die periode afgelopen is? Op zo'n fles kun je nog wel met een marker kliederen (goed idee, trouwens), maar op een kleinere verpakking?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier staat ook nog veel oude troep. Dit brengt mij op het idee om dat morgen ook maar eens uit te zoeken, thanks.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel goed! Dat spul gebruik je te weinig om op te maken, vandaar die hele verzameling natuurlijk...inderdaad handig voor de kids, die kleine flesjes: ideetje!

    BeantwoordenVerwijderen