dinsdag 10 januari 2012

Dag 14, keukenbestekla

Onder de la met bestek zijn er in de keuken nog 3 laden. In twee daarvan zit keukenbestek. Je kent het wel: houten lepels, spatels en zo. En eerlijk gezegd weet ik het verschil tussen de ene en de andere la niet.

Ik ben begonnen met de bovenste van de twee:
Zo op de foto is het eigenlijk best wel ernstig. Hup, alles eruit en een sopdoekje erdoor om alle kruimeltjes er uit te halen.
En ik ga meteen kijken of ik er een systeem in kan krijgen.

Dit mag terug in die la, de roerdingen die ik dagelijks gebruik.

Kookwekkers zijn altijd handig en we hebben er volgens mij nog meer. Die gebruiken we voor van alles: nog even TV kijken na het eten, half uurtje op de computer, maar ook croissantjes in de oven. Mogen terug in de la.

Ook deze handige dingen om flessen en potten open te maken mogen terug in de la. Die maken het leven toch een stuk aangenamer.

Logisch toch, twee pannenlikkers. Er is er één kapot, die mag weg. De ander gebruiken we niet dagelijks, dus die mag niet terug in deze la.

Zo, dit wil ik wel bewaren want dit gebruiken we nog we eens, maar niet allemaal in deze la.

Dit kan volgens mij weg. Asperges schil ik altijd met een dunschiller. De aansteker doet het niet meer. En een houten vork? Leuk, maar wat doe ik er mee. Deels naar de kringloopwinkel en deels in de vuilnisbak.

Volgens mij gebruiken we deze helemaal nooit. Waarom bewaren we ze dan?

En ja hoor, weer zo'n draaidingetje. Naar de gereedschapskist.

En we gaan gewoon door met de andere la.
Ook weer zo'n gezellig allegaartje.

Kookwekkers, we gebruiken ze voor alles. En we hebben er veel. Dat zei ik al. Ze mogen bij hun broertjes in de eerdere la.

Ha, opladers en snoertjes. Daar hebben we inmiddels een andere la voor. Dus, hup, uit deze la en in de andere. Soort bij soort.

Eén, twee, drie, vier. Vier van die dingen. Wat doen we in hemelsnaam met vier van die dingen??? Dat ga ik even met de Man overleggen, misschien nuttig voor de BBQ?

Ik weet echt heel zeker dat we in een andere la nog een eiersnijder hebben. Deze is een beetje vergeeld en de verf schilfert een beetje, mag dus weg.

En, hoera, nog meer onderzettertjes.

Wierrook. In de keukenla?

Dat is timing. Vrijdag is dochter jarig, dus die komen goed van pas.

En een klein half uurtje later (het waren twee laatjes) heb je dan dit:
Een la met keukengerei die ik dagelijks gebruik.

En een la met dingetjes die ik niet dagelijks gebruik.

Al met al is het weer: kleine moeite groot plezier! Tot morgen.

3 opmerkingen:

 1. De keukenla houdt mij ook nog steeds bezig. Eerst had ik bedacht om het bestek naar de tafella te verplaatsen maar inmiddels heb ik ontdekt dat die la niet diep genoeg is dus dat gaat hem niet worden. Dan dus naar de la van de servieskast, en de servetten en zo die daar in zitten naar de tafella. En zo blijven we bezig. In elk geval zijn jouw laden die er nu zo mooi uitzien een prima bron van inspiratie voor volgende projectjes hier in huis :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, die eierwekkers! Die zou je eigenlijk een beetje tentoon moeten stellen!

  Zelf heb ik ook nog een zo'n la voor de boeg. En volgens mij ook met 4 van die dingen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow wat een boel eierwekkers. Het ziet er hardstikke mooi weer uit. Ikzelf doe ook vanaf 1 jan. mee met jullie project maar heb geen blog. Eén voorsprong had ik omdat half december de nieuwe meubels zijn gekomen en de woonkamer dus zo goed als klaar is op een paar verplaatsingen na.
  Leuk project, leuk om dagelijks te lezen.
  groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen