donderdag 26 januari 2012

Dag 31, 2 planken witte kast

En natuurlijk wil je na zo'n kastje het liefst het deurtje open laten staan om ervan te genieten. Dus dat deed ik ook. Maar die andere planken in de kast begonnen steeds meer en luider om aandacht te vragen.

En dus....

Zo was het. Het stak een beetje schril af tegen de plank eronder. Dus alles eruit, op de salontafel en een sopje over de plank.

Ik zie toch wel enige samenhang in deze stapel.

Dit is een makkelijke manier om de plank makkelijk te vullen: dvd's.

En wat hebben we dan nog meer?
De kinderen kunnen de deur niet openen, dus als we daar boekjes bewaren, dan.... kunnen ze ze niet lezen. Naar de kinderboekenplank, dus.

Deze mag naar de cadeautjesdoos. Maakt een ander kindje ook weer blij.


 
CD's zonder hoesje, dan heb ik vast ergens anders lege hoesjes zonder CD's. Als ik die nou eens combineer.

Om kaarten van te maken. Mag naar boven, daar heb ik nog meer van dat soort spul.

En als alles wat terug mag, terug is, dan kijk ik naar deze plank.
Da's beter, een heel stuk beter.


Maar toch wordt mijn blik nog steeds afgeleid. Door deze plank.

Snap je? De plank met de tuinboeken en -tijdschriften. En nog wat dingetjes (ben ik bang).

Veel papier, boeken en zo.

 
Om een beetje in stijl te blijven, eerst een kop tomaten-groentensoep. Even pauze.

  
Da's leuk. Het boek dat we ooit maakten om als inspiratie te dienen toen we het huis net gekocht hadden. Die mag nog even blijven.

In de groene plastic zak zaten allemaal zaden. Zoveel tuin heb ik niet eens. Dit seizoen hoef ik waarschijnlijk ook geen nieuwe tuinplantjes te kopen. Voor een later moment om nog eens goed uit te zoeken.

Tuintijdschriften, heerlijk om in te bladeren. En de verleiding is groot.
Maar ik ben aan het opruimen, dus ze mogen naar de papierbak. Er komen vast wel weer nieuwe tijdschriften met nieuwe ideeën.

Deze wou ik bewaren, vanwege de snoeitips, maar toen viel mijn oog ineens op "uitneembare" en dat heb ik toen gedaan. Goed hè?

Labeltjes van alle planten die in de tuin staan of in elk geval ooit gezet zijn. Voor nu maar even bij elkaar in een zakje gedaan. Daar ga ik nog eens rustig over nadenken wat ik daarmee wil gaan doen, maar voorlopig kunnen ze niet meer over de hele plank zwerven!

De onderstaande drie boeken wil ik niet houden, dus die mogen naar de kringloopwinkel. Tenzij een van mijn lezers er - tegen vergoeding van de portokosten - belangstelling voor heeft. Mail me dan even op mamawerkt at gmail punt com. Maar, als we naar de kringloopwinkel gaan, gaan ze mee!

 En dan hou je dit over.
Die plastic zak is natuurlijk niet heel mooi. Dus misschien dat ik vanmiddag nog even een schoenendoos met tuinplaatjes en modge podge ga behandelen, dan ziet dat er wat mooier uit.

8 opmerkingen:

 1. hihi, dan moet je wel even die tuintijdschriften uit de papierbak vissen om de plaatjes uit te knippen :-)

  Maar je plankjes zien er in elk geval al helemaal top uit en dat van die doos vind ik een goed idee, die ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw... dat is een giga-verschil. Je bent lekker op dreef zo achter elkaar. Fijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verschil met allebei de planken. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel goed werk. Metamorfose big time. Ik kan me voorstellen dat je het kastdeurtje eens lekker een tijdje open laat staan. Ik sta geregeld bij opgeruimde kastjes me te vergapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor. Hele verbetering. Als je de plasticzak in een gevlochten mandje of in een gepimpte schoenendoos (leuk idee, komt er nog een foto als je't gedaan hebt) doet, is het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo dat ziet er weer super netjes uit zeg :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gebruik voor wat gevoelswaarde heeft en je toch niet in papiervorm wilt bewaren gewoon de scanner! Kun je het wegdoen en toch in mini-formaat bewaren. Dat ruimt lekker op zonder spijt achteraf.

  BeantwoordenVerwijderen