donderdag 19 januari 2012

Dag 23, laatje onder de oven

Onder de oven hebben we natuurlijk ook laatjes. Het bovenste laatje is zo'n laatje waar we toen we hier introkken niet echt een vastomlijnd idee hadden wat we daar nou eens zouden bewaren. Dus werden het de waxinelichtjes. Die overigens eerst in de voorraadlade woonden, maar dat is alweer even geleden.

Eh, er was toch iets meer in terecht gekomen.
Het bekende recept: alles er uit en op het aanrecht.

Even voor de zekerheid checken of de la nu ook echt leeg is ;-)

Yep, die is leeg. Doekje erdoor om de kruimeltjes eruit te halen.

Dan volgt stap 2: sorteren en bedenken of het terug in de la mag.

Lekker, die mogen zeker terug, maar dan wel een beetje georganiseerd.

Voor theezakjes had ik nog wel ruimte in een ander kastje, dus die hoeven niet terug in de la.

En ook in deze la zitten weer wat verrassingen. Een merkstift, viltjes voor onder de stoelen, een potloodje, elastieken en knipplaatjes. Die ga je natuurlijk meteen in deze la zoeken als je die nodig hebt...
Afijn, die gaan niet terug in de la.

En dit mag weg. Valt eigenlijk wel mee.

Leeg hè?

En dus dacht ik aan een ander laatje, dat ook redelijk vol is, waar waarschijnlijk niet zoveel weg kan, maar wat wel wat ruimte kan gebruiken. Ik bedoel deze:

Ook een mooie verzamella: snijplanken, pleisters en zakdoekjes. Dat zou toch niet uit de hand kunnen lopen, denk je, met drie dingen in één la.

Planken en zakdoekjes terug in deze la.

En dit kan weg. Niet omdat we de pleisters niet meer nodig hebben. We hebben redelijk jonge kinderen die nogal eens een pleister nodig hebben. En dan willen ze uitzoeken. Dus ik heb alle pleisters uit de doosjes gehaald en in een bakje gedaan, dan kunnen ze tenminste makkelijker uitzoeken. Lege doosjes mogen weg., dus bij het oud papier. En de pleisters mogen in de eerste la erbij:

Weer een opgeruimd gevoel.
Tot morgen!

5 opmerkingen:

 1. Grappig dat jij ook zoveel pakjes zakdoekjes van verschillende soorten hebt. Ik kom ze hier ook werkelijk OVERAL tegen, genoeg voor de komende tig verkoudheden...haha.
  Je laden zijn wel ontzettend opgeknapt weer, lekker hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je lades zijn lekker opgeruimd zeg. Super!

  Ik heb inmiddels een verzameling pakjes met zakdoekjes overal vandaan gevist en in een la gestopt, die la gaat nu dus niet lekker dicht. Ga ik binnenkort maar eens aanpakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik deed vandaag ook de la onder de oven en bij mij kwamen er hele andere dingen uit. Grappig om bij iedereen al die verschllende lades en keukenkastjes van binnen te zien. Voor mij is het echt genieten!
  Jouw lades zien er weer picobello uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo dat ziet er weer netjes uit zeg :D:D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dit een verschil! Misschien is het een idee om ladeverdelers te gebruiken in de la, waar nu de pleisters etc. zitten? Dan kan er niets meer gaan "dwarrelen". Bij mij helpt dat prima.

  BeantwoordenVerwijderen