maandag 23 januari 2012

Dag 27, badkamerkastje

Achter deze deurtjes in de badkamer zit mijn kastje. Voor de extra shampoo, dagcrème en dergelijke. Kijk maar:


Alleen past het niet meer. Ik heb namelijk ook nog deze:
en die komt echt niet uit dat kastje wat je net zag. En dan ook nog deze:

Erg hè? En hier speelt het heel erg: ik zie door de bomen het bos niet meer.

Dus het inmiddels beproefde recept wordt weer toegepast: alles eruit en sorteren.
En dan krijg je dus zoiets:
Soort bij soort. Tjongejonge, wat heb ik nog een hoop flesjes en vooral proefverpakkingen.

Maar ook deze:
Altijd handig, alleen die babytandenborstel die kunnen we beter aan ons kleine nichtje geven (heeft die ook een mazzeltje).
En deze mogen naar de medicijnendoos:

Zie je trouwens hoe leeg dat mandje verder is?


Want die proefverpakkingen heb ik nu allemaal soort bij soort in toilettasjes zitten (want ook daar heb ik een enorme voorraad van).

En die ga ik allemaal opmaken. Eén voor één. Alle proefjes met dagcrème, douchegel, shampoo, handcrème, alles. Want ons bin zuunig, hè? En zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen en dat soort dingen. En ik ga ook niet onthouden welke lekker was, want de volgende is waarschijnlijk ook lekker en anders die erna wel.

En in deze doos zitten de de flessen, de grote verpakkingen dus. Ook een hele doos vol. Ik zal zo mijn "wat hoeven we voorlopig niet te kopen"-lijst ook even aanvullen, want voor meer bodylotion, dagcrème en haarspul heb ik echt geen plek. De eerste jaren waarschijnlijk niet!

Oh en dat draadmand-ding heb ik ook opgeruimd.
Uiteindelijk is er een plastic zak met potjes en verpakkingen (ja, ik kon weer wat samenvoegen!) weggegaan en als het goed is slinkt de voorraad in de loop der tijd. De eerste stap is gezet!

Oh ja, een speciaal bericht voor Sinterklaas, de Kerstman en iedereen die dit soort dingen voor me koopt of meebrengt: ik heb nu echt voorlopig genoeg. Cadeautip: bloemen.

5 opmerkingen:

 1. Er zit altijd zoveel verstopt in dat soort kastjes hè. Fijn dat het nu weer uitgezocht is. Weet je weer wat je hebt en wat er in gróte hoeveelheden aanwezig is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt maar mooi weer een grote klus geklaard. In mijn vorige huis had ik geen kastje voor dit soort spullen en daardoor vergaarde ik ook veel minder. Nu heb ik een hele berg kasten in de badkamer maar ze zitten ook allemaal vol....benieuwd wat er straks bij mij allemaal tevoorschijn komt ook!
  Maar jouw badkamer ziet er inmiddels uit als om door een ringetje te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oei ja die proejfes he dat stapeled altijd op! maar het ziet er weer netjes uit hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker hè dat het allemaal eens goed uitgezocht is. Ik heb dit werkje een paar weken geleden al gedaan en ik ben nog steeds blij dat ik nu weer weet wat ik allemaal heb. En dat geldt eigenlijk voor alle kastjes en lades...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker dat je nu alle proefmonsters gegroepeerd hebt, zodat je die snel kan pakken als je ze kunt gebruiken. En wat ruimt het lekker op met dat samenvoegen van de flesjes.

  BeantwoordenVerwijderen