dinsdag 31 januari 2012

Dag 35, droger en plank werkkamer

Op enig moment moet je er toch aan beginnen: de kamer waar je zo enorm tegenop ziet. En waarschijnlijk zie ik er zo tegenop omdat het zo'n enorme puinhoop is. Die kamer is zo'n beetje het laatste toevluchtsoord. Daar gaan de tekeningen van de kinderen naar toe, de te klein geworden kleren van de kinderen die ik nog via MP wil verkopen, de papieren die ik wil bewaren maar eigenlijk nog moet uitzoeken. Er staan nog dozen van de verhuizing van vijf jaar terug, de rollen inpakpapier zijn hier, maar ook mijn kralen om kettingen enz. te maken. Kortom, het is eigenlijk mijn inpandige berging.

Ik zit er niet zo vaak (niet zo gek natuurlijk). Maar deze kamer maakt wel deel van ons interne verhuisprogramma (kids naar zolder, onze werkkamers naar beneden). En omdat Dochter waarschijnlijk dit of volgend weekend naar zolder verhuist, en ik naar haar oude kamer verhuis, wordt het toch wel eens tijd om wat orde in de chaos te scheppen.

En natuurlijk: het hoeft allemaal niet in één dag!

Dus vandaag ben ik begonnen met de bovenste plank van de kast. Net een leuk opstartklusje.

Dit stond er allemaal.
De kerstengel mag bij de kerstspullen op de vliering, het grijze mapje bevat allemaal oude bonnetjes (mag verder ongezien in de kliko, als daar nog plek is), de spaarpot die je helemaal achteraan ziet gaat naar de kringloopwinkel, de bloempotjes waarschijnlijk ook (tenzij ik onderweg naar beneden nog een betere oplossing vind, want eigenlijk vind ik ze toch wel mooi).

En na een sopje over de plank, mag de rest weer terug. En dan ziet het er zo uit:


En op aanraden van Puck heb ik ook vandaag de droger onder handen genomen. En dat was hard nodig.

4 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Ik ben ook bezig aan een kast waar ik al verschillende keren aan begonnen ben, maar waar ik alles weer vrolijk in terug schoof omdat ik niet wist wat ik er mee moest. Ik ga hem deze keer afmaken. Ik zit nu nog aan het gemakkelijke gedeelte, maar daarna..... horror!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er al heel anders uit! Stukje bij beetje gaat het je lukken. Ik realiseer me ineens dat ik met mijn klus van gisteren eigenlijk ook al een begin aan de bijkeukenkast heb gemaakt. En gelukkig, het hoeft niet op een dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een kamertje om te spreiden over meerdere dagen.

  Nou, jouw droger loopt nu ook als een zonnetje, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat ben je goed bezig zeg :D ik heb ook zo``n kamer...

  BeantwoordenVerwijderen