maandag 16 januari 2012

Dag 20, voorraadla (deel 2)

Als je mij gevraagd had wat in mijn top 10 van ergste lades, kastjes en dergelijke stond, dan had ik deze la zeker genoemd. Let even op de verleden tijd in de vorige zin, want vanavond pakte ik 'm aan: de voorraadla in de keuken, geïnspireerd door dit verhaal.

De la was vol, heel vol, heel heel heel vol. En hij sloot niet meer goed. Wij hebben in de lades een soft-closing systeem, dat het laatste stukje zachtjes dicht trekt, en deze la bleef 2 cm. open staan. En dan moet 'ie leeg en er opnieuw ingehangen worden...

Afijn, de voorraadla (the before picture). Kijk en huiver...
Het zal je ook meteen duidelijk zijn dat ik geen idee had wat er allemaal in de la stond, wat we nog in voorraad hadden. Laatst zei Man bijvoorbeeld dat we voorlopig wel even vooruit konden met augurkjes....

De la moet dus leeg, gelukkig heb ik een prachtig opgeruimd aanrecht..
Best een hoop spullen, hè? Vond ik ook, maar..

.. het was pas de helft van de la.

Als alles op het aanrecht staat, ziet dat er zo uit:
Dat verklaart ook meteen mijn sterrenbeeld, vind je niet?


Even checken. Ja, de la is nu echt leeg.
Dus er helemaal uit en dan weer terugklikken. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de la is 90 cm breed, maar het lijkt gelukt.

Natuurlijk staan er ook nog wat spulletjes tussen die over de datum zijn (schaam, schaam)
Toegegeven, er staan ook wat lege verpakkingen op de foto. Sommige dingen kun je namelijk prima samenvoegen.

De la ziet er nu zo uit:
En voor diegenen die zich afvragen wat die gele dingetjes zijn:

Met een labelwriter heb ik stickertjes gemaakt wat er in zit. Ik was dat optillen van die bakjes zo zat. En, het geeft soms ook meteen de gebruiksaanwijzing (handig, als ik er een keer niet ben om te koken).

Nu kan de la dicht, maar ik wil er ook nog wel even van genieten...

6 opmerkingen:

 1. Wat goed, zelfs 2 klussen op een dag. De la ziet er weer heel netjes uit. En zo'n labelwriter is een fijn ding, vindt je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een eer om de inspiratie te zijn voor deze enorme actie! En wat een super-resultaat vooral ook! Helemaal goed dus.
  Wat ik trouwens net nog even heb gedaan is vast een menuutje voor de komende drie dagen in elkaar gezet met, jawel, spullen uit de la. Zodat er nog meer plek in mijn la komt om nog meer spullen uit andere kasten naar de la te kunnen verhuizen. Eigenlijk is het ook absurd dat ik zoveel voorraad heb. Ik woon op nog geen vijf minuten fietsen van de supermarkt en kom daar toch eigenlijk best vaak omdat ik niet het type ben van een week vooruit plannen wat er gegeten gaat worden. Dus dan hoef ik ook geen mega-voorraad aan te leggen. Dus mijn streven is om voorlopig elke dag minstens 1 ding uit de la of één van de andere kasten te gebruiken bij het avondeten, net zolang tot de hele voorraad zo'n beetje in de la past. Ik geniet nu al van het vooruitzicht van de ruimte die ik dan in andere kasten over ga houden....hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij doen wel aan een weekmenu, maar dat is geen reden om zo'n voorraad te hebben.

   Verwijderen
 3. Wat goed zeg, en handig om met die labelwriter de produkten op de bakjes + kooktijd te vermelden. Handig! Die moet ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeiendag, wat een voorraad! Heerlijk he, die lades! En een prima plan, die labels. Ik heb het hier en daar gedaan met een whiteboardstift, kan ook, als je niet zo'n apparaatje hebt..!

  BeantwoordenVerwijderen