woensdag 25 januari 2012

Dag 29, speelgoedkastje

In de woonkamer hebben wij een enorme kast

Twee-en-een-halve meter hoog en twee meter breed. En zie je al die deurtjes en laatjes? Da's geen toeval zullen we maar zeggen (we hebben de kast zelf laten maken en dus ontworpen). Een aantal laatjes heb ik al gedaan.
Vandaag had ik helpende handjes, vier om precies te zijn. En omdat er al een heleboel speelgoed buiten de kast lag, werd het de speelgoedkast.

Van schrik ben ik de "vooraf-foto" vergeten, dus ik heb alleen een tussendoor foto.

Vooral op de onderste plank kun je goed zien hoe alles er in stond. En toen lag dit al op de grond:

Samen met de kinderen alles uitgezocht en soort bij soort gedaan. De lego bij de lego en de playmobil bij de playmobil. Afijn, je snapt het idee waarschijnlijk wel. En toen hebben we de bakken opnieuw ingedeeld en vervolgens de kast opnieuw ingedeeld.

Kinderen blijven kinderen en die van mij zijn niet heel goed in dingen weggooien (van wie zouden ze dat toch hebben??), maar toch mocht dit weg:

Dat gaat in de tas naar de kringloop, daar zijn andere kindjes vast blij mee.

En na een half uurtje hadden we

Ik ben er erg blij mee, want er zit nu heel veel los spul in dat voorheen door de kamer zwierf!

5 opmerkingen:

 1. He wat fijn toch weer. Dit maakt echt een verschil. Goed gedaan, ook een compliment aan de kinderen!

  Groetjes, Nelleke (kastje-per-dag)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super resultaat en super hulptroepen zo te lezen.

  Hier blijft speelgoed ook een terugkerend iets. Nu hebben we inmiddels wel de afspraak dat er overdag vanalles mag slingeren (tenzij we bezoek krijgen of zo) maar dat alles voordat ze naar bed gaan in de kast moet waar ze elk een eigen plank hebben. Wat daar niet past moet mee naar boven, op hun eigen kamer. Alleen als ze bijv. met de lego of zo spelen en net een hele stad hebben gebouwd op de grond mag die blijven staan, alle losse zooi moet dan wel in de kratten. En wonderwel werkt het. Eens in de zoveel tijd moeten ze hun plank opruimen en doen dat dan ook best netjes (de jongste met wat hulp en aanwijzingen, de oudste doet het zelf). Alleen merk ik dat ik, nu de rest van het huis stukje bij beetje netter wordt, ik me ga ergeren aan hun rommel in de kast....arme kids.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier is een begin gemaakt. Heerlijk toch, dat het niet allemaal in een keer hoeft? Wij hebben ook zo'n kast. Niet zo mooi, maar zelfde inhoud. Die gaan wij ook weer met z'n allen doen. Dat is nog leuk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat alles weer gesorteerd is en netjes in de kast past. Meisje van 9 vindt het ook O zo moeilijk om weg te gooien, maar binnenkort zijn haar kastjes toch echt ook de pineut...

  BeantwoordenVerwijderen