zondag 22 januari 2012

Dag 26, trapkast plank 2

Na het lezen van de blog van vandaag van "een opgeruimd huis" kon ik het toch niet laten. Toch vandaag ook weer een plank gedaan en wel plank 2 uit de trapkast.

Zo zag 'ie eruit:
Deze foto is van afgelopen week en een paar dingetjes zoals de lucifers en de aanmaakblokjes of de luchtverfrissers hadden al een andere plekje gevonden.

Het gebruikelijke recept: alles eruit en plank schoonmaken.

En als je hamster bent, kun je natuurlijk goed stapelen. Eens kijken wat er allemaal staat en of het terug kan.

De watervoorraad. Van het noodrantsoen. Datum is nog prima en mag dus weer terug.

Deze lege flessen mogen ook weer terug. Lege flessen, terug, ik hoor het je denken.
Het idee van die flessen hebben we meegenomen van een vakantie in Frankrijk. In een restaurantje kregen we water in een dergelijke fles. Dat vonden we een leuk idee en dus hebben we in de hypermarché gezocht naar matte flessen (en gevonden). De wijn hebben we in Frankrijk opgedronken en de flessen meegenomen. En we gebruiken ze met enige regelmaat, dus terug.

Ha, schoonmaakmiddelen. Ze mogen wel terug, maar niet op deze plank. Naar plank 1 of 3 (of 5 eventueel).

En van onze vakanties nemen we echt niet alleen maar lege flessen mee. Ik denk dat ook wel duidelijk is dat wij graag met de auto met vakantie gaan. Want naast dit soort dingen hebben we ook altijd een doosje wijn bij ons. Of twee. Of drie.

Handige hulpmiddelen om bij de hand te hebben en houden. Ik denk dat we wel vijf of zes van die rolmaten hebben, dus hier kan er best één. We moeten best vaak iets opmeten is mijn ervaring.

Aha, die liggen gewoon op de plank te wachten tot ze geplakt worden. Dan liggen ze er waarschijnlijk al even en dat had zomaar nog even kunnen duren. Morgen zijn ze aan de beurt voor het plakken.

Eigenlijk is er alleen een oude stoffige vliegenmepper weggegaan en een maatbeker voor het bijvullen van het stoomstrijkijzer (naar de kringloop) want die dingen gebruik ik nooit. Ik vul altijd bij vanuit de waterkoker, die heeft ook een soort tuitje en er kan tenminste een adequate hoeveelheid water in.

En dan ziet - na maximaal een kwartiertje - de kast er zo uit:
Zie je dat: er zijn drie flessen mineraalwater met bubbels bijgezet en ik zie nog steeds een heleboel ruimte!!

Dan nog even reageren op de reacties van gisteren:
Ja, in die tas die aan de draadmandjes hangt bewaar ik de plastic zakken, die hergebruik ik (of is het "gebruik ik her"?).

En nog een laatste puntje, omdat het zondag is. Een van de leuke bijkomstigheden is dat ik altijd netjes de ruimte voorbereid waar de inhoud van in dit geval de plank terecht moet komen. Dus aanrecht leegruimen, doekje er over, gasplaat ook nog even laten glimmen. Alles voor een goede foto, want ik wil natuurlijk geen kruimels of andere rommeltjes laten zien (haha).

Dus aan het einde van zo'n plank heb ik ook nog dit:

5 opmerkingen:

  1. Weer een plank netjes mèt gaten her en der, super!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij gaat lekker zeg! Helemaal top!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superresultaat! En hopelijk heb je er net zo'n voldaan gevoel van als ik had toen ik gisteren toch nog maar even mijn kleine klusje deed :-)

    BeantwoordenVerwijderen