zaterdag 10 maart 2012

Dag 66, grote bestekla

Ik ben veel klusjes aan het doen in mijn werkkamer, maar vandaag zijn de kindjes lekker samen beneden aan het spelen. En ik doe een klusje in de keuken. Op dag 33 deed ik de theedoekenla (klikerdeklik) en vandaag de dag ziet de la er nog steeds best netjes uit.

In die la zit nog een la, een grote bestekla.

Het is niet eens zo'n erge la. In deze la zitten de scherpere messen (redelijk buiten bereik van kinderhandjes), ons nette bestek en nog een paar andere dingetjes.

Mijn gebruikelijke tactiek is om de la helemaal leeg te halen en dan opnieuw in te richten, maar deze keer doe ik het vakje voor vakje (en soms een paar tegelijk).

Wij houden best van een glaasje wijn, maar zouden we daarvoor echt dit alles nodig hebben? Zeven kurkentrekkers en twee vacuvins? Ik ga straks maar eens even met Man overleggen of we iets kunnen missen.

Twee champignonborsteltjes. Dat lijkt overdreven, maar Dochter wil altijd graag helpen met "koken", alleen ligt haar tempo natuurlijk ietsje lager dan het mijne en dan is een tweede borsteltje wel zo handig.

Eh, plastic lepeltjes en maatschepjes. Onder andere voor de koffie. Ik geloof dat we ergens nog een koffiezetapparaat hebben. Je weet wel, voor feesten en partijen. En dan gebruiken we 'm ook niet. Ik denk dat we wel wat naar de kringloop kunnen sturen.

Deze gaan verhuizen naar een andere la.

Deze stickertjes voor diepvriesdoosjes gaan ook verhuizen, naar de la met (diepvries) zakjes. Ik geloof niet dat we deze stickers ooit nog gebruiken. Maar ik wil ze nog niet wegdoen.

Nog een trio dat gaat verhuizen: de kookwekker bij de kookwekkers, de schaar bij de scharen en de garde bij de kookspullen.

Ik ben er weer blij mee. De kaasmesjes (voor bij die wijn, snapt u?) hebben een eigen vakje gekregen. En het is in elk geval allemaal weer schoon.



3 opmerkingen:

 1. Het ziet er piekfijn uit. Volgens mij toch wel een heel verschil, ook als was het inderdaad geen crisisla.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd weer lekker als je weet wat er ook alweer in díe la lag... en dan meteen even het overbodige eruit. Moet toch een goed gevoel geven!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi hoi, ik heb je de Liebster Blog Award gegeven, kijk maar eens op: http://mirjam366dagen.blogspot.com/
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen