donderdag 22 maart 2012

Dag 78, tuin

Het was mooi weer vandaag. Heel mooi weer. Dus vanmiddag deed ik dit:

Juist, ik installeerde me in de tuin. In het zonnetje. Met dit:

Een groot glas water met ijsblokjes en een scheutje citroensap. En eh.. vakliteratuur. Zo kun je de "Handig" toch wel noemen. Vol met schoonmaaktips, opruimtips enzovoorts. Leek mij wel geschikt. En voor daarna: de Allerhande, vandaag vers opgepikt bij Appie.

En dan gaat het op pagina 17 al mis. Daar staat in de rubriek "Vier het voorjaar" een stukje over het schoonmaken van het tuinzitje. Onwillekeurig dwaalde mijn blik af. Naar de tafel, de stoelen en de bank. Die allemaal wel een schoonmaakbeurt konden gebruiken. Het stukje had het over water, zachte zeep en een borstel. Hmmmm. Heb ik allemaal.

Dus voor ik er erg in had...


Het wordt zeker een meerdagenproject. Na een haf uurtje (en twee emmers erg vies water) ziet de tafel er zo uit:

Op de helft. Morgen wordt het toch ook mooi weer? Dan doe ik dan de andere helft. Vervolgens ontgrijzen en dan in de teakbeschermer. Wat zullen wij er netjes bijzitten deze zomer.

3 opmerkingen:

 1. Oh oh... ik heb die bladen gisteren gehaald... Zou ik nu ook aangestoken worden ; ) Maar je ziet wel het verschil hoor. Is z├ęker de moeite waard!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja stil zitten in de zon is moelijker dan je denkt. ik heb ook altijd de neiging om "nog even"een wasje te doen etc.
  maar je kunt beter nu je tuinset schoonmaken dan heb je er de hele zomer plezier van bovendien is de temperatuur nu nog lekker. straks met 30 graden heb je misschien minder puf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zou het geweldig zijn als je zo in het eerste lentezonnetje zou kunnen zitten... Ik ga binnenkort ook maar eens aan de bak. Geniet van je weekend!

  BeantwoordenVerwijderen