woensdag 21 maart 2012

Dag 77, tuin of tasje of doos

Het 365+1 project beheerst mijn opruimen. Niet zo gek natuurlijk, want dat is nou ook precies de bedoeling, maar ik wil elke dag toch wel een beetje leuk blog tevoorschijn toveren.

Dus begon ik vanochtend aan de tuin:

Een rommelig hoekje, vol met dode blaadjes, takjes, om het over "stoute plantjes" maar niet te hebben. En na een half uurtje vegen, trekken en het poten van vijf nieuwe plantjes had ik dit:

Best aardig natuurlijk en ik ben er ook blij mee, maar blogmateriaal?

Dus "deed" ik vanavond dit tasje:

Waar ongeveer alles van weg kon, want na een tijdje had ik dit:

Ook een prachtig resultaat, ook blij mee, maar kan ik daar een blog mee vullen?

Dus uiteindelijk schonk ik mezelf nog een kop koffie in, ging naar zolder en haalde de een-na-laatste verhuisdoos van mijn ex-werkkamer. Even voor de goede orde: we hebben nog een vliering vol staan met dozen, dus wanhoop niet, er komt vast nog veel moois tevoorschijn.

De doos van vandaag
Bij het openen van de doos, trof ik dit:

Veelbelovende inhoud, kon wel weer eens schatgraven worden...


Muziekboeken voor blokfluit en dwarsfluit. Die kunnen bij de al eerder gevonden muziek. Hopelijk staan hier ook de grepen in die je moet zetten om bepaalde noten eruit te krijgen, want er zijn er een aantal behoorlijk weggezakt.

Aantekeningen van het examen Assurantie A-transport. Wat een ongelooflijk naar examen was dat. Maar gehaald, diploma in mijn bezit, dus de aantekeningen kunnen wel weg. Ik doe trouwens helemaal niets meer met dat diploma dus inmiddels is het ongeveer waardeloos (je moet permanente educatie den om de diploma's waardevast te houden én werkzaam zijn in het assurantievak, en beide ontbreken bij mij).

Wooninformatie uit de tijd dat ik op zoek was naar mijn vorige woning, inmiddels alweer zo'n 17 jaar geleden. Ik denk dat dat ook wel weg kan.

Een theemuts die mijn oma voor mij geborduurd heeft. Inmiddels ben ik meer een koffie- dan een theeleut, maar deze gaat niet weg!

Boekensteunen, altijd handig. Die neem ik meteen in gebruik.

Een krant uit 2006. Waarvoor ik ongetwijfeld een reden had om te bewaren. Ik ga eens kijken of ik die reden nog kan vinden en anders gaat 'ie bij het oud papier.

En deze glazen flesjes, gewoon voor het leuk.

Kijk, dan kan ik tenminste een blogje vullen. Maar ondertussen heb ik toch maar mooi drie klusjes gedaan vandaag.

5 opmerkingen:

 1. En dat terwijl het zulk mooi weer was. Respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stiekem ben ik gewoon een beetje jaloers op al jouw werk! Hier komt werkelijk niets uit mijn handen. Maar goed, vandaag heb ik een goed excuus, we zitten voor de zoveelste keer zonder water (werkzaamheden in de wijk, al wekenlang) dus er kan ook niet heel veel....(erg ben ik hè?)

  Ik ben heel benieuwd hoe je tuin er straks in de zomer uitziet, als alles weer helemaal uitgelopen en groen is. Volgens mij moet het echt een fantastische tuin zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij is zo'n tuinhoekje al best voldoende voor een dagblogje, hoor;-)
  Al herken ik het wel, ik voel me bijna schuldig naar "jullie" toe als ik vind dat ik niet genoeg gedaan heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zooooooo, wat veel gedaan, zeg! Gaat lekker! Wel fijn voor je volgers dat de zolder nog volstaat... ;)

  BeantwoordenVerwijderen