woensdag 14 maart 2012

Dag 70, schatgraven

De meest vooraanstaande spullen zijn zo langzamerhand wel verdwenen uit mijn werkkamer op zolder en hebben een nieuw plekje gevonden, hetzij in mijn nieuwe werkkamer, hetzij elders (kringloop of weg). Dus kom ik bij spullen die ik al een tijd niet door mijn vingers had laten gaan. Misschien een mooie reden om er afscheid van te nemen, maar ik wil niets ongezien weggooien.

Vandaag zijn deze mandjes het onderwerp van de opruimactie:

Op de rechterfoto is goed te zien dat het mandje op de linkerfoto wel leeg lijkt, maar toch stiekem niet is. Deze mandjes gaan een kastenwandsysteem terug, toen pasten ze precies in de vakken die in die kast zaten. In de loop der tijd is er vast van alles en nog wat in terechtgekomen.
Eerst het minst volle mandje:

Allerlei stofjes, leuk voor Dochter. Een rokje? Mag blijven.

Alweer knipvellen voor kaarten. Ik denk dat mijn schoonmoeder ook met Kerst of Sinterklaas een setje krijgt (anders ben ik nog jaaaaaren bezig).

Kralen en een setje voor een complete ketting. Leuk, daar heb ik zin in om te maken. Misschien vanavond, maar nu eerst even verder.

Een deel van de inhoud van het tweede mandje (het past niet allemaal op één foto). Borduurspullen. Ook zo'n hobby waar ik eigenlijk geen tijd meer voor maak.

De landkaart van Nederland: nog niet helemaal af. Er zit ergens een fout, te ver terug om uit te halen, maar dat vergt veel rekenwerk.

Een tafelkleedje. Die mag mee naar beneden, die ga ik afmaken. Elke dag een draadje, of zoiets.

Maar ook zit in het mandje de borduurloep die nog van mijn oma is geweest.

Ook van oma geweest, dopjes voor op breinaalden.


En deze borduurringen? Ook van oma geweest.

En deze komt ook van oma: het patroon voor de pop die ze voor me gemaakt heeft toen ik nog klein was.

Een heel nieuw pakket, nog nooit aan begonnen en volgens mij zelfs nog nooit open geweest.

Maar liefst vijf setjes om Peter Rabbit kaarten van te maken, waaronder drie van mijn moeder. Het zal ooit wel het plan geweest zijn dat ik die voor haar ging borduren. Zou ze het nog weten? Ook maar eens afmaken, maar eerst het tafelkleedje!

Leuke borduurtjes van vakantiekaarten.

Ha, die heb ik af. Ik maak ook echt af en toe dingen af hoor. Voor beide kinderen heb ik tijdens de respectievelijke zwangerschappen een alfabet geborduurd, dat ingelijst aan de muur hing bij de geboorte.
Nu alleen nog bedenken wat ik hiermee ga doen.

Deze zijn ook af. Die heb ik ooit geborduurd om vakantie-zakken van te maken: een schoenentas en een tas voor de fohn. Kan ik ook wel eens afmaken (maar eerst het tafelkleed!).

Voor de kerstkaarten schijn ik ook al een heel eind te zijn. Nu had ik nog wel ergens kerstkaarten, maar toch.

En als ik me dan nog verveel heb ik in deze tijdschriften nog wel wat inspiratie staan.

Bij elkaar in één mandje, plank iets verplaatsen en dan past het mandje ook best in deze kast. Ziet er toch een stuk leuker uit dan al die losse borduurspulletjes op een plank.

2 opmerkingen:

  1. Oh heerlijk zeg, zo schatgraven! Jij hoeft je voorlopig niet te vervelen en je hebt zo ook weer lekker een klusje klaar!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent voorlopig nog niet klaar met al dat leuks borduren. In zo'n mandje ziet het er zeker een stuk gezelliger uit dan los... borduurse!

    BeantwoordenVerwijderen