zondag 18 maart 2012

Dag 73, aanrecht"kastje"

We hebben in onze keuken een paar kasten en heel veel lades. We hebben dus eigenlijk ook geen aanrechtkastje, maar meer een aanrechtlade. En die was vandaag aan de beurt.

Een lekkere verzamella. Maar waarschijnlijk kan het wel wat netter.

Nu de la leeg is kun je goed zien dat er een uitsparing inzit voor de slangen en afvoer van de gootsteen. Daar kunnen dus alleen lage dingen worden opgeborgen. Afijn, de la is leeg, alle kruimeltjes en andere dingetjes eruit, doekje met wat sop erdoor en hij is weer klaar om ingeruimd te worden.

Aan deze kant staan de pakjes drinken en de koeken voor school. We hebben een tijdje drinkbekers geprobeerd, maar die deden de kinderen soms niet goed dicht en dan liep wat er nog in de beker zat door de tas. Een enorme smeerboel. Sinds we pakjes gebruiken hebben we daar geen last meer van.Misschien niet de goedkoopste oplossing, maar het weegt wel op tegen een tas met drinkyoghurt schoonmaken na een dag school en NSO.

In de la staan drie van deze mandjes. Die zorgen ervoor dat de zakjes, pakjes potjes en bakjes niet door de la gaan zwerven. Ooit heb ik gemeten wat de maximale maten mochten zijn en vervolgens ben ik mét die maten én een centimeter naar de winkel gegaan om na te meten of het zou passen. En da's gelukt.

Over de datum (en in sommige gevallen niet zo'n beetje ook, oeps). Gauw weg.

Dat geldt ook voor deze. Helaas zijn onze kinderen beiden geen fan van rijst en dan kook ik blijkbaar toch minder vaak gerechten waar rijst bij hoort.

Uit de categorie "hoeveel heb je er nodig" presenteer ik vandaag: de nagelborsteltjes, ...

... en het zout. Zout bederft toch niet? Dan gaat het gewoon weer terug in de la. We gebruiken nauwelijks zout, maar we kopen het blijkbaar wel.

Ziet er toch weer netter uit.

5 opmerkingen:

 1. wat een verschil zeg!!!En wat leuk om je berichtjes te lezen. Ik ga zo ook nog even wat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad... zo is het een stuk overzichtelijker... en ach, als het weer gaat vriezen weet jij in ieder geval waar je mee kunt strooien ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het "na"plaatje is mooi, je hebt echt eer van je werk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed bezig! Binnenkort ga ik ook de voorraadkast induiken, daar staat ook nog genoeg om op te ruimen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een paar keer broodkleideeg maken voor de kinderen. ben je zo door je voorraad zout heen. :-)
  en de kinderen vinden het leuk om te kleien met brooddeeg

  BeantwoordenVerwijderen