dinsdag 20 maart 2012

Dag 76, Verrassingsdoos

Een "reis-naar-het-verleden-doos", zo noemde iemand mijn dozen gisteren. En dat is het ook. Veel herinneringen, maar daarvan kan ik er ook een aantal zomaar loslaten. Voor andere is dat lastiger.
Ik ploeg moedig voort. Het eind van de werkkamer komt langzaam maar zeker in zicht.

Dus vandaag haalde ik weer een doos naar beneden.

Om te beginnen kwam ik twee plastic zakken tegen die vol zitten met foldertjes, kaartjes, knipsels, tijdschriften etc van vakanties. Met destijds het plan om er een plakboek van te maken. Inmiddels ligt mijn hele stoel vol met van die zakjes. Tijd dus om eerst maar eens wat af te gaan maken...

Een volgende plastic zak met knutselspulletjes. Daar heb ik er toch ook wel heel veel van. Moet ik ook eerst maar eens wat gaan afmaken voor ik iets nieuws kan mag kopen.

Een vaas die ik ooit voor 10 gulden! gekocht heb en die sindsdien in een doos zit. Ik denk dat ik die wel kan missen.

Een hele stapel bordjes voor een feestje. In een doos op zolder, foei. De bovenste mag weg, de rest mag naar de feestartikelen.

Ook al zo handig om op zolder te bewaren. Vroeger had ik best een forse woon/werkafstand. 5 kwartier enkele reis. En ik denk dat ik toen bedacht had dat het best lekker was om een kopje koffie te drinken onderweg. Alleen, ik denk dat het bij het idee en het aanschaffen gebleven is. Ik geloof niet dat ik deze beker ooit heb gebruikt. Mag naar beneden want deze lijkt me heel handig voor vakantie.

Een bijna helemaal in elkaar gezette bermuda, de rits zit er in, de zakken zitten er op. Alleen de tailleband en de zoom ontbreken. Ik zie mogelijkheden.....

Nog een stempel. Uit Italiƫ. Nog nooit gebruikt. Wat op zich ook niet zo raar is als het ding ergens onder in een doos rondhangt. Wat ik met dat andere dingetje ga doen? Ik heb nog even geen idee. Misschien een magneetje erachter plakken.

En gelukkig ook een paar lege doosjes. De bovenste hou ik nog even, de onderste mag weg.

En natuurlijk, nog een stempel. Ze komen ineens overal vandaan.

En uiteraard nog een hele berg papier: borduurpatronen, breipatronen, tuinideeƫn. Mooi klusje voor vanavond.

En deze waxinelichtjeshouders mogen weg. Ik heb ze ooit gekocht omdat ik het idee leuk vond, maar blijkbaar niet leuk genoeg om het ook in het echt te gebruiken. En verder is de doos leeg. Jahoe!

3 opmerkingen:

 1. Je bent weer het een en ander kwijt. Wat dapper dat je aan die "verrassingsdozen" durft te beginnen. Op een gegeven moment ga ik dat ook doen: doos voor doos van zolder halen. Maar voorlopig kan ik (zucht) nog vooruit met klerenkast, spelletjeskast, etc. etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verbazingwekkend wat we soms nodig denken te hebben:)
  Maar je knop is aardig om. Alleen houden als je echt mogelijkheden ziet.
  En soms dingen wegdoen waar je toch een redelijk bedrag voor hebt betaald. Maar ruimte in je hoofd en huis kosten ook wat. Dat is niet in geld uit te drukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooooooo, weer goed bezig! Even wat anders: ken je Round Robin? Is erg leuk. Daar hebben ze allerlei leuke creatieve ideeen, zoals de traveling envelope (ze zoeken nog deelnemers!) en de Round Robin zelf. Kijk maar eens, misschien wel iets voor jou: http://roundrobinnotebook.blogspot.com/2012/03/van-alles-en-nog-wat.html
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen