zondag 11 maart 2012

Dag 67, Entree en stukje tuin

Wat een lekker weer vandaag. Zonde om binnen te zitten. De kinderen fietsen buiten, en ik doe een hoekje van de tuin.

De winter heeft haar sporen nagelaten bij de voordeur: blaadjes, takjes en mos. Dat is natuurlijk geen goede eerste indruk op deze manier.

Zonder al die blaadjes ziet het er toch een heel stuk beter uit. Misschien nog iets doen tegen de groene aanslag op de stenen, maar voor vandaag vind ik dit al een hele verbetering.

Verder snoeide ik de rozen, knipte ik het dorre prachtriet weg, ik haalde heel veel blaadjes en takjes uit de tuin, een enkel snoeppapiertje, nog wat restjes vuurwerk, ik knipte randjes bij, bond takken op en vulde zo bijna een hele groenbak.

En ik deed dit hoekje: het kruidentuintje. Hier ligt lag heel veel blad van de blauwe regen en daardoor kon je helemaal niet zien dat de kruidenplantjes alweer uitlopen. De framboos (jawel, ik heb er ook één) is gesnoeid en na een aantal framboos-snoei-blogs te hebben gelezen durfde ik 'm bijna tot aan de grond af te knippen.
Het vogelhuisje De vogelvilla staat nog leeg, maar de laatste tijd zien we toch wel veel stelletjes die het even komen bekijken.Wie weet krijgen we weer een nestje koolmeesjes zoals vorig jaar. Het vogelhuisje is goed te zien vanaf de eettafel, dus je begrijpt dat we tijdens het ontbijt de verrichtingen van de kijkers goed in de gaten houden.

Oh ja, de villa heeft middagzon.

5 opmerkingen:

 1. Zo... jij bent ook goed bezig geweest. Leuk hoor, zo'n vogelvilla die je vanaf de tafel kunt zien! En die groene aanslag... 'k heb de ervaring dat als de zon er eenmaal op schijnt het verdwijnt als sneeuw voor de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een onwijs gaaf vogelhuis hebben jullie! Dat is nog eens wat anders dan ons saaie blankhouten huisje van de vogelbescherming. Wij hopen ook op nieuwe bewoners dit jaar. Vorig jaar hadden we een nestje èn waren we ook nog getuige van het uitvliegen...zo gaaf!
  Maar zo'n villa als die van jullie is nog tig keer leuker, zoiets ga ik ook eens zoeken voor in onze tuin, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig vogelhuisje, helemaal leuk !

  Aan de groene aanslag zou ik niet te veel doen, veel gaat met de zo'n weg en anders giet je er wat kookwater van de aardappels overheen ( nog warm )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om in het voorjaar in de tuin bezig te zijn! En goed werk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo nu en dan volg en spoor ik alle blogs op die ook met een kastje per dag achtig project begonnen zijn. Zelf probeer ik het ook te doen, maar blog er niet over.
  Het voorbeeld van de deurmat buiten met blaadjes en winterrommel versus zonder de rommel is gewoonweg zo simpel maar qua effect zo verbluffend! Helemaal goed en het motiveert mij zelfs om ook de voordeur en de tegels daarom heen eens aan te pakken!

  Groet, Lavender (maisonartisinale.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen