zondag 22 april 2012

Dag 103, tijdschriften

Heel veel abonnementen hebben we niet. Wel hebben we een oud-papierbak aan de overkant van de straat. En elke week gaat er minstens een krat vol oud papier naar de oud-papierbak.Vol met kranten, folders, verpakkingen. Maar blijkbaar niet met tijdschriften. Want die blijven allemaal liggen.

Ik vind het blijkbaar moeilijk om afscheid te nemen van tijdschriften. Ik blader ze soms nog wel eens door, maar niet altijd. En eigenlijk is er niet zoveel mis met de tijdschriften en dan blijf ik het zonde vinden om ze gewoon weg te gooien.
Ik herinner me van vroeger dat mijn moeder tijdschriften in een bak gooide voor ziekenhuizen of zo. Maar tegenwoordig zou ik niet weten of die bakken nog bestaan en zo ja, waar ze dan staan. En om nou even naar de portier van het ziekenhuis te fietsen en daar een stapeltje achter te laten...

Anyway, de tijdschriften. Ik legde ze soort bij soort en kon meteen een klein stapeltje weggooien. De rest blader ik nog eens door en ik scheur eruit wat ik wil bewaren, dat neemt vast minder plek in. En, ik kan het makkelijker vinden. Want op cruciale momenten weet ik nooit meer in welk tijdschrift dat ene recept nou ook alweer stond. Of die reportage die ik wilde lezen. Meteen vanmiddag in het zonnetje begonnen terwijl de kinderen buiten speelden.

Dan gaat er binnenkort een mooi stapeltje mee naar mijn schoonmoeder, die vindt het vast leuk om ze ook nog eens door te bladeren en dan kunnen ze daar misschien nog wel naar een buurvrouw of zo. Bij mij ruimt het in ieder geval lekker op.


8 opmerkingen:

 1. Kijk, jij hebt weer een opgeruimd plekje in huis, en je maakt ook nog eens iemand blij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tijdschriften kun je echt wegbrengen naar een ziekenhuis, dokter of zorgcentrum ofzo hoor. Daar zijn ze er blij mee. Is het niet om te lezen voor patienten,bewoners of ouders van patientjes dan kan het worden gebruikt voor knutsels. Na roulering binnen de familie breng ik mijn oudere tijdschriften altijd naar het ziekenhuis waar mijn dochter regelmatig komt. Kun je gewoon afgeven bij de receptie. En het scheelt kilo's in huis....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker opgeruimd! Zelf scheur ik ook altijd de bruikbare dingen uit een tijdschrift en die ruim ik dan weer op in mappen.Nog een tip: Basisscholen zijn ook erg blij met tijdschriften(knutselen met de jongste groepen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg van verschillende mensen steeds hele stapels met bladen. Soms zelfs hele luxe glossies. Wat hier weg kan brengen wij naar de kringloop. Daar wordt het voor een zeer zacht prijsje verkocht. Zelf vindt ik daar ook vaak een leuke glossie of burda voor weinig. Het voelt een beetje als ruilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar! Ik koop ze ook regelmatig bij de bieb en bij de kringloop. Die gaan dan door naar mijn moeder of vriendinnen. Zo heb ik toch het idee dat een steentje bijdraag. Tijdschriften weggooien kan ik echt niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Idd heel herkenbaar! Hier ook flinke stapels met uit te zoeken tijdschriften. Ben al bezig geweest, heb nu een stapel oude Libelle's, Margrieten etc. naast de bank staan, om uit te zoeken, en uit te scheuren wat te bewaren. Dan ligt er nog een stapel woonbladen, welke we bewaren voor onze zoon, die een grafische opleiding doet, en nog wel eens moodboards o.i.d. Dus die verhuizen naar zijn kamer, onder in de kast. Ook een beetje verschuiven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. netjes weer hoor :) ja tijdschriften heb er ook een hoop en ook nog geen idee wat ik er mee wil

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een sticker op je brievenbus dat je geen reclame wilt scheelt ook een hele berg papier die je huis in komt en er later weer uit moet. En weer werk om het uit te zoeken ed. Ik kijk gewoon op het internet bij de winkels waar ik de aanbiedingen van wil zien. Ook ongewenste post terugsturen met het verzoek om je uit het adressenbestand te verwijderen heeft heel veel resultaat. Wij krijgen hier nog maar een klein stapeltje (nuttige) post binnen en er we hebben steeds minder afval. Toevallig gaan er straks ook wat oude tijdschriften mee naar het ziekenhuis. Leker toch dat opruimen!

  BeantwoordenVerwijderen