donderdag 26 april 2012

Dag 107, tassen


Op de tweede plank in de trapkast bewaar ik mijn tassen. En mijn luchtjes: parfums en dergelijke. Vandaag vond ik het tijd voor de tassen.

Eerst alles er maar eens uit.

Dit lag allemaal op de plank, maar ik weet zeker dat er nog meer tassen moeten zijn. Dit ga ik vandaag eens structureel aanpakken.

Inderdaad, er waren er nog veel meer. Het lijkt er op alsof dit het totale aanbod aan tassen is. En ik gebruik er toch echt maar één tegelijk. En die ik nu gebruik zit er nog niet eens bij....

Ik heb blauwe tassen.

En bruine tassen.

Zwarte tassen.

En zomertassen.
Al met al is het toch een beetje veel, dus ik moet kiezen. 


Deze gaan weg
Deze blijvenEn deze gaan ook weg
Deze blijven
Deze mogen blijven
En deze gaan weg

Dat schiet al aardig op.


De rode (heb ik er trouwens maar één van) mag blijven.

Net als deze roze met die grappige kleurtjes (meegenomen van een vakantie in Italië).

Deze twee heb ik meegenomen uit Turkije, maar dat had achteraf gezien niet gehoeven. Ik vind ze thuis toch minder leuk dan ik ze daar vond. Gelukkig kan ik goed afdingen waardoor het niet heel erg is.


Deze zomertassen mogen allemaal blijven, dat is de vakantie-uitrusting.

Uiteindelijk blijft dit over in de kast.

Maar ik heb ook alle tassen nog even leeggemaakt, niet alleen de tassen die weggaan, maar ook de tassen die blijven. En naast

deze armbandjes die nu prima aan mijn sierradenrekje passen, vond ik nog het een en ander:
28 pennen, 5 lipbalsems, 3 pakes zakdoekjes, 4 nagelvijlen, 6 lollies en 7 snoepjes, wat medicijnen die over de datum zijn, een berg papiertjes met opmerkingen, 3 visitekaartjes en ook de roze tas met witte stippen.

7 opmerkingen:

 1. Hi hi, het lijkt mijn tassenverzameling wel! En je wilt niet weten wat er allemaal uit tevoorschijn komt. Misschien moet ik ze ook eens een keertje gaan uitmesten ;-)

  Maar die plank ziet er weer netjes uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt een prima smaak wat tassen betreft. Ik had dezelfde collectie gemaakt wat mag blijven. Het ziet er weer keurig uit op de plank.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke klus!! En weer goed gedaan, hoor. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zooooo, dat ruimt op! Vond je het moeilijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kijk, dat ziet er weer goed uit zeg :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha,Ha,Ha ik kreeg toch wel een grote glimlach op mijn gezicht bij het lezen van dit stukje. Wij vrouwen zijn toch ook allemaal hetzelfde. Stel je voor dat je tasje niet bij je outfit past, en dan de inhoud van al die tasjes...... Maar goed bezig geweest hoor. Dat ruimt lekker op en ziet er weer overzichtelijk uit in de kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor je zeer inspirerende blog! Hier thuis inmiddels ook druk aan het opruimen geslagen en nu zelfs aan het bloggen. Heerlijk herkenbaar en leuk geschreven, heb je blog helemaal vanaf het begin doorgelezen. Heerlijk om zo een beetje bij iemand binnen te kijken en opgelucht te kunnen denken `ik ben niet de enige`.

  BeantwoordenVerwijderen