maandag 23 april 2012

Dag 104, het kindertafeltje

Links van de open haard in onze woonkamer hebben wij het kindertafeltje staan. Ooit aangeschaft met de bedoeling dat de kinderen daar konden knutselen. Lekker, aan hun eigen tafeltje.

Het plan was goed. Maar... het is natuurlijk wel een plat oppervlak. En platte oppervlakten hebben een ongelooflijke aantrekkingskracht op spullen en papier.

Het is een beetje een vage foto en dat is eigenlijk maar goed ook. Anders zou je wel heel goed kunnen zien dat het tafeltje helemaal niet te gebruiken is om te knutselen, maar alleen dient als een opslag op kinderhoogte.

Eerst de plaids/dekentjes er maar eens af en in de was. Deze kleedjes zijn erg populair bij de kinderen. Om iemand onder te stoppen als hij "ziek is" of om onder te zitten op de bank als je naar de tv kijkt.
Het oranje ding dat er bovenop ligt is een kinderpoef en die kan best op de grond staan.

En naast de knuffels blijft dan een stapel papier over.

Uitgesorteerd ziet die er zo uit. Een deel van de tijdschriften gaat in een plastic zak die ik t.z.t. ga afgeven bij het ziekenhuis (ja, ik lees ook daadwerkelijk alle reacties en ik doe er zelfs wat mee) voor de kindjes in het ziekenhuis. Ik bedenk me opeens, zouden ze daar ook kinderboekjes willen hebben? Die moeten ook weer eens uitgezocht worden....
De rest van de tijdschriften kan naar de kinderkamers.

En het tafeltje is weer zoals we het eerst bedoeld hadden. Nou ja, totdat die kleedjes droog zijn, want die moeten toch ook ergens blijven. Tenzij ze in een van de bakken eronder passen, dat zou helemaal mooi zijn.

4 opmerkingen:

 1. Wauw, ziet er goed uit. En wat zullen de kindjes weer heerlijk knutselen aan hun opgeruimde tafeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...ja, of een betere plek bedenken voor de dekentjes. Hier nog net zo populair. Ieder heeft zijn "favouriteste" (want "zachteste") deken.

  Maar het tafeltje ziet er prima uit. Zal je zien, gaan ze morgen meteen aan zitten ☺.

  Ik ga trouwens ook eens informeren of onze ziekenhuizen ook bladen willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed zeg :D heel verleidelijk die platte tafeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. verrek, tis een rood tafeltje! had ik echt niet gezien. supergedaan weer!

  BeantwoordenVerwijderen