maandag 2 april 2012

Dag 87, de afzuigkap

Mag ik u even voorstellen aan onze afzuigkap? Omdat wij een kookplaat van 90 cm hebben en een aanrecht van 6 cm dik, hebben we ook een behoorlijke maat afzuigkap. Ziet er prachtig uit (vind ik), maar is ook best een hoop werk om schoon te maken. En het lijkt er op dat de werkster (ja, de hebben we ook) de afzuigkap niet doet. Dus was er vanmorgen werk aan de winkel.

Eerst alles er af en de klep open. Boven de kookplaat zit een mat glazen plaat met daarin 4 doorzichtig glazen rondjes waar de spots van de afzuigkap doorheen kunnen schijnen, als ze schoon zijn dan...

Bij deze klus wordt ik bijgestaan door deze krachtpatser, de keukenontvetter. En zijn hulp is echt hard nodig!

Na een tijdje is het vet dan wel weg, op RVS krijg je dan meteen lelijke strepen. Dus uit de kelderkast komt de volgende hulpfles. Zoals te zien is op de foto, kun je best een tijd doen met zo'n fles. Geweldig spul!

Alles wat er op stond was natuurlijk ook vet, dus dat wordt ook schoongemaakt. Een gedeelte, zoals de kaarsen, gaat niet terug. Wat er niet staat, kan ook niet vies worden, toch?

Ziet er weer een heel stuk beter uit. Nu is het een kwestie van bijhouden.
De kookplaat heb ik meteen ook maar even onder handen genomen, die is van zwart glas en daar zie je echt alles op. Volgens mij kan de keuken zo in een folder.
Nu ga ik met een kopje koffie eens genieten van dit geweldige uitzicht!

3 opmerkingen:

 1. Ja, dit zijn geweldige dingen om schoon te maken, hier ook zo'n gevaarte aan het plafond hangen, en zo'n fijn zwarte glasplaat, waar je zelfs alle strepen nog op blijft zien. En dan hebben we ook nog een open keuken...lang leve de vorige bewoners!

  Het ziet er inderdaad uit alsof 'ie uit een folder komt! Super!

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt de afzuigkap ook napoetsen met een keukenrol velletje en een beetje olie. Daar gaat hij ook weer mooi van glimmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé ik zie mijn tip al hierboven staan. Inderdaad, beetje olijfolie op een velletje en de vlekken en strepen verdwijnen als sneeuw voor de zon!!

  BeantwoordenVerwijderen